Rent praktiskt brukar jag hälla alla ingredienser i burken som jag förvarar müslin i, för att se att det blir lagom mycket. Sedan häller jag över allt i en bunke och blandar runt, och så häller jag tillbaka müslin i burken igen. Volymerna i receptet utgår därför ifrån vad som får plats i min burk så där får man väl prova sig fram lite grann. Proportionerna tycker jag i alla fall är lagom!
Marias müsli: före och efter ihopblandning.
Marias müsli
2,5 dl havregryn
2,5 dl rågflingor
1,5 dl solrosfrön
1,5 dl kruskakli
1,5 dl krossat bovete
1,5 dl krossade linfrön
russin, kanske 1 dl
Gör så här: Häll ingredienserna i burken. Lägg i en liten mängd russin (kanske en matsked) mellan varje lager. Fördelen med det är att russinen inte klibbar ihop som de kan göra om man lägger i alla i klump. Blanda müslin och avnjut med filmjölk eller yoghurt eller annat valfritt tillbehör!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar