torsdag 25 juni 2015

Vår lilla plutt är född!

Ja, om det är någon som har noterat att jag inte har bloggat på ett tag så har ni kanske gissat att det beror på att vår lilla bebis har fötts, och i så fall har ni gissat rätt! På kvällen den andra juni kom vår lilla dotter till världen. Hon är alltså tre veckor gammal nu och vi är så glada att hon är här! Det mesta har fungerat över förväntan; jag hade trott att den första tiden skulle vara allmänt kaosartad men det har varit ganska lugnt. De senaste dagarna har lilla E haft lite ont i magen efter att hon ätit, men annars har allt flutit på jättebra.

Jag kommer inte publicera några helbilder på E här på bloggen (det gör jag ju inte på mig själv heller) men på bilden nedan kan man se henne iklädd ett par röda byxor som jag sydde ett tag innan hon föddes. Jag har inte bloggat om just dessa byxor tidigare, men de är sydda efter samma mönster som de ljusblå byxorna jag sydde i vintras (mönstret Little Houses från Ottobre 1/2012). Jag tyckte ju när jag sydde de blå byxorna att de blev väldigt pyttiga, men både de och de röda byxorna passar bra. E var ganska liten när hon föddes och har fortfarande storlek 50.



Jag tänkte komma med en lite mer detaljerad rapport senare, men jag kan meddela att vi har använt tygblöjorna och tvättlapparna jag sytt och de fungerar bra. Tvättlappar hade vi bara de 16 stycken jag bloggade om tidigare plus ett tiotal i frotté som vi ärvt, och det räckte inte på långa vägar, så dagarna efter att vi kommit hem sydde jag drygt 50 stycken till av flanelltyg. Nu har vi så att vi klarar oss mellan tvättarna.

7 kommentarer:

  1. Oh vad roligt! Stort grattis!!! <3

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Grattis till dottern! Klokt att inte exponera henne för mycket på bloggen, tycker jag.

    SvaraRadera
  4. Åh, har missat detta inlägg. Stort grattis!

    SvaraRadera