söndag 5 juli 2015

Läs-a-lot sommaren 2015

Nu var det länge sedan jag skrev om böcker på den här bloggen, så det kanske är dags! På bloggen Bokparadiset hittade jag en rolig utmaning: Läs-a-lot sommaren 2015! Det går ut på att läsa så många böcker som möjligt under en vecka, 6-12 juli. Med tre timmar kvar till starten tvekade jag inte att anmäla mig utan nu är det bara att köra!

Hur funkar det med lästid och pyttebebis kanske ni undrar, men faktum är att sedan lilla E föddes för drygt en månad sedan har jag läst mer än vanligt, åtminstone jämfört med det senaste halvåret eller så. Jag ammar rätt mycket och det är ju en stillasittande aktivitet där det passar utmärkt att läsa samtidigt. Särskilt bra passar det att läsa e-böcker eftersom det är lätt att hålla i telefonen/paddan och bläddra med en hand. 

Temat för utmaningen är böcker man länge velat läsa, och sådana har jag många så det är ett tema som tilltalar mig! Arrangörerna av utmaningen uppmuntrar deltagarna att visa en bild på högen av böcker man tänkt sig läsa under veckan, men e-böcker är ju lite svåra att fotografera så jag nöjer mig med en lista:
- Mississippi av Hillary Jordan
- Jag heter inte Miriam av Majgull Axelsson
- Väldigt sällan fin av Sami Said
- Stjärnlösa nätter av Arkan Asaad
- Åren i Paris av Paula McLain
- Själamakerskan av Michela MurgiaJag kommer nog inte hinna med alla, men kommer förhoppningsvis en bit på väg i alla fall! De två första på listan har jag redan påbörjat och jag vill inte pausa dem för att börja på nya böcker vid tolvslaget, så min tanke är att räkna dem som en bok tillsammans när jag summerar antalet lästa böcker vid utmaningens slut. Jag har läst ungefär häften av den första och en tredjedel av den andra så då har jag inte räknat för snällt i alla fall.

Nu måste jag bara skaffa instagram också så att jag kan vara med och tävla om spurtpriserna! 

1 kommentar:

  1. Åh mississippi borde jag också tag i att läsa, men tycker att du ska räkna de påbörjade böckerna var för sig om du avslutar dem! :)

    SvaraRadera