söndag 1 februari 2015

I mina händer: Mer bebiskläder

(Jag ber om ursäkt för de suddiga mobilbilderna - jag trodde att min man hade laddat mitt kamerabatteri men så var inte fallet, och det tar flera timmar att ladda. Kompletterar med bättre bilder när batteriet är färdigladdat!)

Nu blir det mer av samma sak som förra veckan, kanske lite tråkigt men det är helt enkelt vad jag har gjort med mina händer den här veckan så det får bli så! Jag har snöat in lite på bebiskläder just nu så det lär bli en hel del av den varan i bloggen den närmaste tiden.Tidigare i veckan visade jag en sidoknäppt body som jag försökt sy i storlek 56 men som blivit någonstans runt storlek 68 istället... Här kommer en till som jag hoppas ska vara mer likt en 56:a. Jag använde samma mönster men ritade av originalmönstrets storlek 50 istället. Jag jämförde med de 62:or jag sytt tidigare och kollade även hur stor skillnaden var mellan olika storlekar i mönstret, och kom fram till att bredden på mönstret nog var lagom för en 56:a medan längden var ungefär densamma som på 62:orna. För att minska längden lite klippte jag axlarna och skarven utan sömsmåner. (Det här skriver jag mest för mig själv, för att komma ihåg vad jag gjorde för ändringar ifall jag ska sy någon mer body efter samma mönster och i samma storlek.)

Skarven, ja. Det prickiga tyget var en liten liten stuvbit som jag fått från mammas tyggömmor. Mamma sydde en klänning till mig i det tyget till min lekis-avslutning då jag var sju år. Det som fanns kvar var en avlång bit, som mest 27 cm hög, och det räckte inte till hela bak- eller framstycken. Istället skarvade jag med ett vitt tyg som jag köpt på second hand. Jag sydde ihop allt på samma sätt som den första sidoknäppta bodyn, förutom att jag kom på att det räckte med 1,5 cm extra bredd på den stora framstyckesbiten istället för 3 cm som jag skrev i mitt förra inlägg. Jag hade inget lämpligt kantbandstyg som matchade någon av prickarna, så jag fortsatte på det pastelliga temat och sydde kantband av samma ljusblå tyg som jag använt förut. Det fick också bli ett par byxor i samma tyg.Byxorna är sydda efter mönstret "Little Houses" från Ottobre 1/2012. Det syns inte så bra på bilderna men det är inga sid- eller mittsömmar utan det är ett stort framstycke inklusive ben, plus ett litet bakstycke/rumpstycke. Jag ritade av mönstret för ganska länge sedan, redan i höstas tror jag, och jag hade antecknat att det var storlek 62. När jag skulle sy dit benmuddar tyckte jag dock att det såg ut som att benen skulle bli väldigt korta. Jag jämförde med mönstret och det såg snarare ut som att jag hade ritat av storlek 50. Jag gjorde därför lite längre benmuddar än vad det skulle vara enligt mönstret, men benen blev ändå ganska korta. Vi får väl se om/när de passar. Annars kanske de får bli shorts; över rumpan och midjan verkar de ganska rymliga.

Kika gärna in här för att se vad andra har pysslat med den här veckan!

6 kommentarer:

 1. Du verkar ha en hel klädfabrik hemma hos dig! Det går ju på löpande band verkar det som. Proffsigt med tryckknapparna. man har väl en sådan där mojäng för att sätta fast dem misstänker jag. Tycker det blev fint med de långa benmuddarna. Tror säkert de passar. Blöjan tar ju en hel del plats och därför kanske benen ser kortare ut än vad de egentligen är. Tack för att du är med i utmaningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, just nu är jag väldigt inspirerad att sy barnkläder så det blir en hel del! Jag använder en prymtång till knapparna men det ska tydligen gå att banka fast dem med hammare också. Tack själv för att du anordnar utmaningen, det är roligt!

   Radera
 2. Vilket härligt prick-tyg! Har du kvar lekisklänningen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle tro att den finns i en låda med sparade kläder hemma hos mina föräldrar; mamma pratar om en låda med i första hand kläder som hon eller andra sytt/stickat. Dock verkar lådan vara försvunnen... men det finns en hel del utrymmen att leta i så förhoppningsvis kommer den fram!

   Radera
 3. Fint set! Svårt att veta med byxor på förhand, beror ju på barnets modell vilka byxor som sitter bra... Lillkillen har fått köra med rätt slimmade modeller för att inte drunkna, medan lillkusinen passar bra i pösbyxor. Blir spännande att se :)

  SvaraRadera
 4. Bebiskläder ser alltid för små ut innan de sitter på barnet. Då brukar de istället vara överraskande stora. Jag gillar modellen på byxorna!

  SvaraRadera