fredag 6 februari 2015

Mitt första KCW-projekt / My first KCW project

(Summary in English below).

Kids' Clothes Week är i full gång och jag har hittills blivit färdig med ett plagg; ett par gula byxor i storlek 50/56. Mönstret är ett gratismönster från den danska sybloggen bloggen LaRaLil. Jag hittade det när jag sökte på Pinterest efter gratismönster på barnkläder, och tyckte att byxorna på bilden var sååå fina så jag såg verkligen fram emot att prova mönstret. Efter att ha sytt ett par kan jag konstatera att det nog blir fler, för jag gillar dem verkligen! Passande nog har mönstret precis kommit i fler storlekar.Temat för den här KCW-veckan är som sagt "upcycling", och det gula tyget i byxorna kommer från en t-shirt som jag fick när jag sprang Blodomloppet för några år sedan. T-shirten passade mig inte alls och även om den var i bra skick tror jag nog inte att någon hade köpt den om jag hade skänkt den till second hand, så jag sparade den för att sy något av någon gång. Nu har den som sagt blivit ett par byxor! Det vita tyget som jag använt till mudd är köpt på second hand.När jag syr mitt nästa par byxor efter det här mönstret ska jag klippa lite längre muddremsa till fickornas långa kanter, för jag fick sträcka mudden lite för mycket så att det blev bubbligt i svängen. Det syns inte så mycket nu när jag har pressat och sytt stickningar, men det kan ändå bli bättre. I övrigt är jag nöjd; det var ett roligt mönster att sy - lagom mycket detaljer för att det inte skulle bli tråkigt att sy, men samtidigt ganska enkelt och snabbsytt.

Sist jag skrev om Kids' Clothes Week glömde jag förresten att tipsa om deras blogg där man kan få mer inspiration och information. Kika in här!

Summary in English: So far I have finished one garment during Kids' Clothes Week - a pair of yellow pants made from this pattern from the Danish blog LaRaLil. It was a fun pattern to sew and I'll probably make more of these pants. The yellow fabric is upcycled - it used to be a t-shirt.

2 kommentarer:

  1. Så himla fina! Och tack för informationen om "växaveck". Jag hade inte en aning om att vecket hade en funktion! Trodde det var enbart som utsmyckning. Coolt! Jag är glad att du berättade :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad bra! Jag hade en kjol när jag var liten som hade veck som såg precis likadana ut, så jag kände igen dem :)

      Radera