måndag 6 april 2015

Refashion med amningsfunktion

Det blev inget mer luv-återbruk den här veckan; min idé om vad jag kunde göra av den tredje överblivna luvan är en höst-/vintergrej och med ganska begränsad sytid valde jag att prioritera något som jag kommer ha användning för tidigare än så. Den här klänningen har jag tänkt länge att jag ska sy om; den var alldeles för urringad för min smak så jag behövde ha ett linne under och då blev det lite för varmt p.g.a. för många lager (trekvartsärm använder jag i stort sett bara på sommarhalvåret). Jag använder dessutom sällan klänning till vardags utan det blir i princip till jul, midsommar och bröllop och då vill jag ha lite festligare klänningar än den här. Så här såg klänningen ut innan jag satte saxen i den: (platt bild p.g.a. att jag inte kände mig bekväm med att fotografera mig själv med den urringningen...)



Med sisådär två månader kvar av graviditeten har jag börjat tänka på att eventuella nytillskott i garderoben gärna ska fungera även när barnet är fött; det känns onödigt att sy eller köpa grejer som jag bara kommer ha användning för ett par månader. Jag hoppas kunna amma och har därför börjat fundera lite på hur amningsvänliga mina kläder är. En befintlig, köpt tunika gav mig en idé för hur jag kunde sy om den lila klänningen till en (mindre urringad) tröja med amningsfunktion. 



Det jag gjorde var att klippa av klänningen ett par decimeter på längden, och sy fast halva den avklippta biten tvärs över bystdelen av klänningen/tröjan så att biten sticker upp ungefär som ett linne skulle göra, men med betydligt mindre tyg så det blir inte lika varmt. Biten är bara fastsydd i sidorna (och lite grann i halsringningen så att den inte ska åka ner). Den nedre kanten är helt lös, vilket gör att den lätt kan dras upp och underlätta amning om man samtidigt petar den ena omlottdelen åt sidan. Detta vågade jag mig på att fotografera, vilket också kändes lite knäppt men när jag själv läser beskrivningar av amningskläder vill jag gärna se bild på amningsfunktionen så det fick bli en bild. 


Det här är mitt bidrag till vecka 3 i återbruksutmaningen hos Klockarbarn!

5 kommentarer:

  1. Gud vad fiffigt, det blev ju jättebra! Hoppas att den funkar lika bra när det blir skarpt läge sedan. :)

    SvaraRadera
  2. Smart! Ser väldigt proffsig ut :)

    SvaraRadera
  3. Ser sådär enkelt ut som det bara kan göra när någon fixat något genialt.

    SvaraRadera
  4. Den blev ju kanonsnygg! Kommer säkert funka jättebra.

    SvaraRadera
  5. Ser väldigt snyggt ut! Jag hade några amningstoppar, men gillade inte dem. Så jag använde vanliga linnen i spaghettimodell, och hade ofta kofta över :-)

    SvaraRadera