tisdag 30 september 2014

Mitt draperi är klart!

Jag har inte länkat till Husmorsskolans symöten tidigare från den här bloggen, men i våras gjorde jag det ofta från min gamla blogg (Återigen). Vid några tillfällen visade jag lapptäcksblock som jag hade sytt, som skulle vara till ett draperi. Nu är draperiet klart, så då tyckte jag att det passade bra att visa upp det också.

Utformningen syns kanske inte jättebra på bilderna (det är inte helt enkelt att fotografera något så stort) men jag har utgått från 9 olika färger och sytt 6 kvadrater av varje färg. Varje kvadrat består av fyra avlånga bitar som antingen är enfärgade eller mönstrade med sin egen färg och/eller vitt (och i några fall även närliggande färger; t.ex. är det lite gult i ett av de orangea tygerna). Sedan har jag sytt 6 stora kvadrater bestående av en mindre kvadrat av varje färg, och de 6 stora kvadraterna är till sist ihopsydda med ljusblåa längder emellan och runt för att bryta av litegrann.



Det var rätt mycket jobb att sy ett så pass stort lapptäcke med förhållandevis små tygbitar, och hade det inte varit för min mans uppfordrande frågor om när jag skulle sy vidare (läs: tjat) hade det nog inte varit klart än på långa vägar... Tack A! :) Men det var roligt att sy, särskilt att kombinera ihop allt. Slutresultatet blev precis så färgglatt som jag hade tänkt mig, och det passar jättebra i syrummet!



Kika in här för att se vad de andra i Husmorsskolans Nya Syförening har pysslat med på sista tiden!

6 kommentarer: