onsdag 14 januari 2015

Jag har sytt bebiskläder!

Och inte vilka bebiskläder som helst, utan kläder till VÅR bebis! Om allt går som det ska blir vi tre i familjen i början av sommaren. Idag var min man och jag på ultraljudsmottagningen och fick se en liten glimt av den kommande familjemedlemmen, och allt såg bra ut. Vi är mycket glada för detta!

En rolig bieffekt av att vänta barn är att man får anledning att sy små söta kläder. Jag har faktiskt inte sytt så jättemycket än; jag trodde att jag skulle vara ivrigare men av någon anledning har det inte blivit så mycket. Två plagg har jag i alla fall sytt, efter ett gratismönster (Nefertari Creations' omlottbody i storlek 62) som finns här.



Det mesta av materialet är återbrukat. Det huvudsakliga tyget i båda plaggen är utsorterade t-shirtar, och det blå kantbandet på den prickiga bodyn kommer också från en t-shirt. Som synes saknas fortfarande knappar; jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska använda för tryckknappar än. Mitt huvudsyfte med att sy dessa båda plagg var att testa mönstret och se om det över huvud taget gick att sy den här typen av kantband på min symaskin, och det går uppenbarligen! (Även om jag inte är helt nöjd med något av kantbanden, men de duger i alla fall och går att förbättra till kommande alster.) Hur mönstret passar kan jag av förklarliga skäl inte uttala mig om än, men jag hoppas få återkomma i ämnet framåt hösten eller så!

2 kommentarer:

  1. Åh, vad roligt! Grattis! Det ska bli kul att se vad du skapar för bebisgrejer framöver :-)
    Omlottbodys är väldigt trevligt att ha i de minsta storlekarna, så bra val!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! :) Ja, jag har förstått att omlottbodys är praktiska i början.

      Radera