lördag 3 januari 2015

Långärmade refashions

Här kommer äntligen ett inlägg om de två långärmade refashions som jag nämnde i min årskrönika att jag sydde i september (men inte har kommit mig för att fotografera förrän nu...). När hösten kom behövde jag bättra på mitt förråd av långärmade kläder lite grann. Jag är rätt frusen av mig och har alltid långärmat en stor del av året, för det mesta dessutom med en kofta över. På second hand hittade jag en långärmad rutig skjorta i ett mjukt tyg. Den var lite för vid för min smak men annars gillade jag den. Inspirerad av en skjorta jag redan hade bestämde jag mig för att sy i resår strax under bysten för att minska vidden lite. Jag mätte ut var jag ville ha resåren och sydde på ett vitt band på insidan av skjortan, som en resårkanal, och trädde i resåren. Enkelt, men fungerande! Ett tips om man vill göra något liknande är att se till att resårkanalen börjar och slutar mitt för en knapp, annars blir det en glipa i knapplisten eftersom resåren drar tyget åt sidorna.



I min garderob grävde jag fram den här ceriserosa tröjan. Tyvärr har jag ingen före-bild, men det var en vanlig enkel tröja utan krusiduller. Den nedre fållen hade släppt ganska mycket så jag hade inte använt tröjan på länge. Problemet med fållen åtgärdade jag genom att helt enkelt repa upp resten av sömmen också, så blev tröjan dessutom ett par centimeter längre. För att göra tröjan lite roligare gjorde jag hål runt om halsringningen och trädde i ett sidenband, eller egentligen tre sidenband som jag sydde ihop eftersom jag inte hade något tillräckligt långt som passade. Eftersom jag som sagt alltid har kofta syns det inte att bandet i nacken har en lite annan nyans än ändarna.


2 kommentarer:

  1. Riktigt snyggt! Diggar särskilt den rosa. Smart att bara släppa på sömmen och låta nederkanten vara rullad. Det är ju smidigt med trikåtyg på det viset :-)
    Snygg detalj med bandet också!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att du gillar den! Ja, det är bra att trikåtyg inte repar upp sig i tvätten.

      Radera