tisdag 4 augusti 2015

Tematrio - Länder i titeln

Jag hakar på veckans tematrio hos Lyrans Noblesser. Temat är böcker som har ett land i titeln. Jag kom inte på en enda på rak arm så jag kikade i min bokdatabas där jag skriver upp böcker jag läst, och hittade inte ens tio stycken bland de drygt 1600 böcker som finns där... Så Lyran hade helt rätt i att det var ett svårt tema den här veckan. Dessa tre böcker valde jag att berätta om:



1. Brev från Senegal av Mariama Ba handlar om en kvinnas liv i Senegal, berättat för en väninna som flyttat utomlands. Jag läste boken för flera år sedan och minns tyvärr inte så mycket av den förutom att jag tyckte om den.

2. Sista brevet till Sverige av Vilhelm Moberg är sista delen i Mobergs Utvandrarsvit. Även denna bok var det länge sedan jag läste men som jag minns den handlar den mycket om den åldrande Karl-Oskar som reflekterar över sitt liv som det är och som det varit.

3. Indien som jag minns det av Birgitta Sandblad är en självbiografisk berättelse om författarens uppväxt i Indien som barn till svenska missionärer under tidigt 1900-tal.

5 kommentarer:

 1. Mobergs bok är den enda jag läst av de här böckerna men jag blir klart intresserad av de andra. Tack för tips!

  SvaraRadera
 2. Mariama Bas bok känner jag igen men har inte läst den. Sista brevet till Sverige är en väldigt fin roman

  SvaraRadera
 3. Sista brevet till Sverige är den enda jag läst här. Väldigt bra böcker det där.

  SvaraRadera
 4. Mariama Ba kunde jag lägga på minnet och läsa till min FN-utmaning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. FN-utmaning, det låter intressant! Ska kika in hos dig och se om du skrivit om det.

   Radera