tisdag 7 juli 2015

Läs-a-lot sommaren 2015, dag 1

Jag kanske inte kommer rapportera hur det går i utmaningen varje dag, det tar ju tid från läsningen ;) men här kommer i alla fall en rapport från första dagen. Jag började exakt på tolvslaget och läste i tio minuter, den tid det tog för lilla E att somna efter den senaste amningen. Några amningspass senare (och lyckligtvis även några sovpass, fast då läste jag ju inte) var det morgon och då hade jag totalt läst 160 sidor i Jag heter inte Miriam och läst ut Mississippi vilket var 244-111=133 sidor. En rejäl rivstart, med andra ord!

11.00 var det dags för utmaningens första lässpurt och den råkade sammanfalla med att lilla E ville äta, så jag hann med hela 80 sidor på den halvtimmen. 3 poäng till mig! (Man får 1 poäng för 25 lästa sidor under lässpurterna.) Under dagen läste jag ut Jag heter inte Miriam och började läsa Väldigt sällan fin av Sami Said. 135 sidor har jag läst i den.

Jag missade att sätta upp mål för utmaningen när jag skrev mitt första inlägg. Jag började fundera på det på natten och tänkte då sätta som mål att läsa 1000 sidor under veckan, men när jag nu klarade av nästan 300 sidor under de första åtta timmarna omvärderade jag lite grann. Jag räknar inte med att läsa lika mycket varje natt (hoppas på lite mer sömn istället) men förhoppningsvis ska det bli en del läsning dagtid också (E äter ju även på dagarna, om inte annat). Det mål jag till slut bestämde mig för är 2500 sidor, i genomsnitt drygt 350 sidor per dag.

Ifall någon undrar varför jag läser två böcker samtidigt är det för att jag har en e-bok på iPaden och en på telefonen. Jag läser mest på paddan men när den är på laddning är det bra att kunna läsa även på telefonen. De flesta e-böckerna laddar jag ner via biblioteket (jag utnyttjar att jag har lånekort i flera städer eftersom antalet möjliga e-bokslån per vecka bara brukar vara 2-3 stycken per lånekort) men Jag heter inte Miriam läste jag via Readly där jag har en gratisprenumeration just nu.

Summering av dag 1:
Antal lästa sidor: 133 + 303 + 135 = 571
Poäng i läs-spurter: 3
Utlästa böcker: Mississippi av Hillary Jordan, Jag heter inte Miriam av Majgull Axelsson

2 kommentarer:

  1. Wow, imponerande att hinna så många sidor på en dag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag blev rätt förvånad själv att jag hann så långt; trodde att jag kanske skulle landa på 150 sidor eller något sådant!

      Radera