torsdag 9 juli 2015

Läs-a-lot sommaren 2015, dag 4

När jag började skriva den här sammanfattningen blev jag lite förvirrad. Jag nämnde inte Stjärnlösa nätter i gårdagens inlägg, så det borde innebära att jag inte hade börjat läsa den då, men kan jag verkligen ha påbörjat den idag (i natt) och redan ha läst ut den? Det är onekligen lite förvirrande att sova så upphackat för då är det svårt att veta vad som hör till vilken dag... Ja ja, det kanske blir lite fel med statistiken uppdelat per dag, men jag är i alla fall helt säker på att jag började läsa boken tidigast igår så veckototalen ska stämma i alla fall.

Idag har jag, precis som igår, läst ut två påbörjade böcker och börjat på en tredje. I mitt första inlägg listade jag "bara" sex böcker eftersom jag trodde att det skulle vara fullt tillräckligt för en vecka även om två av dem redan var påbörjade, men de räckte alltså bara halva veckan. Nu har jag inte fler e-böcker på min att-läsa-lista som jag har tänkt läsa länge (det finns några fler e-böcker på listan men de har hamnat där ganska nyligen) så jag fick tänka lite annorlunda. Den bok jag har påbörjat idag är Stockholm Octavo av Karen Engelmann och den har jag sett i fysisk form på biblioteket flera gånger, läst på baksidan och funderat på att låna men alltid valt bort till förmån för någon annan bok. När jag fick syn på den på Readly tänkte jag att det kanske var dags att läsa den nu.

Dagens läs-spurt började 20.00 men jag såg inte förrän 20.18 att den hade annonserats. På den kvarvarande tiden hann jag bara med 20 sidor, så det blev inga poäng till mig idag.

Eftersom jag redan har betat av hela listan över böcker jag planerat att läsa under veckan kommer här en ny:
- Stockholm Octavo av Karen Engelmann (påbörjad idag)
- Rapport från en skurhink av Maja Ekelöf
- Fjäril i koppel av Zinat Pirzadeh

Sammanfattning av dag 4:
Antal lästa sidor: 43 + 250 + 115 = 408
Antal poäng i läs-spurten: 0
Utlästa böcker: Själamakerskan av Michela Murgia och Stjärnlösa nätter av Arkaan Asad

Totalt antal lästa sidor under veckan: 1568
Totalt antal poäng i läs-spurter under veckan: 5
Totalt antal utlästa böcker under veckan: 6 (varav 2 påbörjade i förväg)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar